-پاسخ آیت الله سیستانی درباره لباس مشکی در محرم وصفر
-پاسخ آیت الله خامنه ای درباره افطار کردن با تربت امام حسین علیه السلام
-دست زدن همراه با شادي و خواندن و ذكر صلوات بر پيامبر اكرم و آل او(ص) درجشن هايي كه به مناسبت ايام ولادت ائمه(ص) و اعياد وحدت و مبعث برگزار مي شود چه حكمي دارد؟ اگر اين جشن ها در مكانهاي عبادت مانند مسجد و نمازخانه هاي ادارات و يا حسينيه ها برگزارشوند، حكم آنها چيست؟
-پاسخ آیت الله شبیری زنجانی درباره جشن عروسی در ماه محرم وصفر
-پاسخ آیت الله مکارم شیرازی درباره اصلاح و آرایش در ماه های محرم و صفر
-پاسخ آیت الله روحانی درباره جنگ عایشه با امیرالمؤمنین (علیه السلام) از همه گناهان بدتر بود
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز روز عید غدیر
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز عید غدیر
-پاسخ آیت الله حکیم در باره افضل بودن حضرت علی علیه السلام از بقیه ائمه وپیامبران
-پاسخ آیت الله وحید خراسانی درباره سیگار کشیدن در ماه رمضان

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.

  کد مطلب:14041 شنبه 1 فروردين 1394 آمار بازدید:7

خواندن نماز واقعي را چگونه بياموزيم؟ نمازي كه مورد قبول خداوند باشد؟



نمازي را كه مي خوانيد ان شأ الله مورد قبول حق تعالي خواهد بود و همان طوري كه نوشتهايد تكليف از شما ساقط مي شود و ذمه شما بريء مي گردد و ليكن براي تأثير روحي و رواني آن خوب است در مفاهيم واژه هاي عميق نماز تامل و مطالعه بيشتر كنيد. كتابهايي همچون »صلاه العارفين« (ترجمه حجه الاسلام و المسلمين سيد احمد فهري) و »شرح دعاي سحر« را كه هر دو مربوط به امام خميني رحمه الله عليه است مطالعه فرماييد. و همچنين كتاب: »از ژرفاي نماز« را (كه رهبر معظم انقلاب اسلامي قبل از انقلاب آن را نوشته اند) مطالعه كنيد. چنين كتابهايي شما را در اين امر ياري خواهد كرد و ديگر اين كه سعي كنيد نماز را با طمانينه و آرامش بيشتر بخوانيد. نماز اول وقت و به جماعت و همچنين دقت در آداب وضو و مستحبات نماز از قبيل اذان اقامه عطر شانه زدن و اجتناب از مكروهات و محل نماز شما را در اين امر ياري خواهد نمود.

آنچه بر ما واجب است اداي تكليف است و خداوند ميخواهد بداند كه آيا ما مطيع او هستيم يا نه؟ بنابراين وقتي انسان نماز را به شكلي كه در شرع مقدس دستور داده شده، بخواند در ظاهر اطاعت كرده است و نميتوان گفت كه او وظيفهاش را انجام نداده است ولو اين كه مثل بيشتر مردم كاملاً متوجه معناي آن نباشد. بلي اگر انسان معناي آن را بفهمد و با خضوع و خشوع و توجه بخواند، نماز كاملتري خوانده است؛ اما اين براي همه افراد مقدور نيست؛ همان طور كه ايمان افراد نيز درجاتي دارد؛ مثلاً در اصول كافي آمده است: »ايمان ده درجه دارد كه بعضي يك درجه و بعضي دو درجه و بعضي بيشتر تا ده درجه را دارا هستند«. بنابراين از هر كسي به اندازه خودش بايد متوقع بود و خداوند عالم هم از هر كسي به اندازه خودش متوقع است. نمازها و اعمالي هم كه بندگان انجام ميدهند، داراي درجاتي است و مسلم است آن نمازي كه پيامبر اكرم(ص) و اميرالمؤمنين(ع) و سائر ائمه(ع) ميخواندند، ديگران نخواندهاند و قادر نيستند بخوانند و همينطور نمازي كه سلمان و اباذر و يا امام خميني ميخواندند، ديگران نميتوانند بخوانند. بنابراين نميتوان گفت كسي كه طوطيوار نماز ميخواند تكليف را انجام نداده است. البته ما بايد سعي كنيم نماز را با خضوع و خشوع و توجه بخوانيم و اين مستلزم معرفت بيشتر است و هر اندازه كه معرفت انسان نسبت به معبود زياد شود و عشق و محبت او به خدا افزون گردد و صفاي باطن داشته باشد، مسلماً نماز را با توجه بيشتري خواهد خواند.



مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.